MÜDÜRÜMÜZDEN MESAJ VAR

MÜDÜRÜMÜZDEN MESAJ VAR

Değerli Ataşehir TEB  Anadolu Lisesi Ailesi

22.09.2022 258

 

Değerli  Ataşehir  TEB  Anadolu Lisesi Ailesi

   2022-2023 eğitim öğretim yılı itibari ile bu güzide okulun eğitim lideri olarak aranıza katılmış olmanın haklı gururunu yaşıyorum...

   Eğitim liderleri göreve geldikleri kurumlarla ilgili büyük resmi çizer ve bu resmin ortaya konması adına hayaller kurarlar, kurdukları hayalleri ise etkili bir dille kurumun tüm paydaşlarına anlatır, onları etkiler ve bu sürece dahil ederler.

   Bizler  Ataşehir TEB  Anadolu Lisesi için insanı ve öğrencisini merkeze alan, demokratik bir yapıya sahip, işyeri ve çalışma barışını ilke edinmiş, sevginin ve emeğin gücüne inanan önce eğitim bölgesinde sonra ilçesinde, ilinde ve ülkesinde rol model olabilen etkili bir eğitim kurumu olma hayali kurduk.

Bu hayalimizi gerçekleştirebilmek için;

  • Nitelikli, kaliteli, kişilik sahibi kendisi, ailesi, okulu ve ülkesi için dünya ile yarışabilecek bireyler yetiştirmeyi.
  • İnsanı tüm iş ve işlemlerimizin merkezine almayı, saygı ve sevgiyi denge politikası içinde tüm paydaşlarımıza aşılamayı.
  • Öğrencilerimizin kişiliklerinin ve özgüvenlerinin gelişebilmesi için onlara rehberlik ederek sorumluluklarını paylaşmayı.
  • Mükemmele ulaşmada ısrarcı olmayı her zaman doğru işlerin içinde olmanın gayreti ve her zaman deneme isteğini yerleştirmeyi.
  • İnovasyon ve iletişime daima açık olmayı ve hayat boyu öğrenme isteğini canlı tutmayı
  • Adalet, güvenirlik, doğruluk, asillik gibi bizim için çok değerli duyguları öğrencilerimize aktarabilmeyi.
  • Öğrencilerimizin kendini gerçekleştirebilmek için gizli kalmış özelliklerini gün ışığına çıkarabilmeyi.
  • Tüm bu hayallerimizi gerçekleştirebilmek için paydaşlarımızı sağlıklı iletişim kanallarını kullanarak kurumumuzun içine çekebilmeyi kendimize alt amaçlar olarak belirledik.
  • Oluşturduğumuz bu büyük resmi kurumumuzla ilgili kurduğumuz tüm bu hayalleri  göreve geldiğimiz ilk günden beri paydaşlarımıza etkili bir dille anlattık bu duygularımıza onlarında refakat etmesini sağladık.
  • Geldiğimiz noktada artık biliyoruz ki biz  Ataşehir TEB  Anadolu Lisesi olarak misyonunu vizyonunu belirlemiş kısa orta ve uzun vadede planlarını yapmış bu planlarına tüm paydaşlarını dahil etmiş ve inandırmış rol model bir eğitim kurumu olmaya güçlü bir adayız. Ve şuna inanıyoruz ki kurumumuz için "Dün asla bugün değil inanıyoruz ki yarınlarda bugün gibi olmayacak".

   Bu duygularla tüm  Ataşehir TEB  Anadolu Lisesi Ailesine bir kez daha canı gönülden MERHABA diyor bizimle beraber aynı hedefe yürümek isteyen herkesi bu mutlu ailenin bir üyesi olmaya davet ediyorum.

Saygılar...

Adem SAĞIR

Ataşehir TEB  Anadolu Lisesi Müdürü