29.11.2012 7732

TEB Ataşehir Anadolu Lisesi, 1997 yılında T. Emlak Bankası tarafından yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanmıştır.

Okulumuz; Kütüphane-Biyoloji-Fizik-Kimya laboratuarları , Sosyal Bilimler Laboratuarı, açık ve kapalı spor kompleksi ile bahçe düzenlemeleri yapılarak 160 öğrenci ile 1997 yılında Öğretime başlamıştır.

Okulumuzun açılışı;

Dönemin Milli Eğitim Bakanı Sn. Avni AKYOL, İstanbul Valisi Sn. Kutlu AKTAŞ, İl Milli Eğitim Müdürü, Sn. Ömer Balıbey, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Yusuf Sofuoğlu, Öğretmenler ve Velilerimiz eşliğinde yapılmıştır.

1998/1999 Eğitim Öğretim yılında Yabancı Dil Ağırlıklı Lise olarak öğretime devam etmiştir.

2010/2011 Eğitim Öğretim yılında Anadolu Lisesine dönüştürülmüş ve sınavla öğrenci alan okul statüsünde yer almıştır.